Smaakvolle keukentrends

Keukentrends van 2022

Een zwarte keuken straalt luxe, elegantie en exclusiviteit uit. Zwart is nog steeds populair en dat blijft nog wel even doorlopen in 2022. Zwart komt zelfs op veel meer plekken in de keuken tot uiting, zoals bij inbouwapparaten, spoelbakken en kranen. Jarenlang was dat voornamelijk van roestvrij staal, maar nu voert zwart de boventoon. De zwarte keuken past dan ook bij elke sfeer, van klassiek jaren 30 tot een strak nieuwbouwhuis.

Opvallend verschil met voorgaande jaar is dat de afwerking is verschoven van glimmend naar mat en gebruik van natuurlijke materialen. Greeploze kasten en een dun aanrechtblad benadrukken de strakke lijnen van
de keuken en zo gaat alle aandacht naar die mooie kraan of het fornuis. Dit wordt veelal gecombineerd van keukenbladen met het uiterlijk van marmer. Voor een extra chique look zijn materialen als brons, goud en messing de perfecte toevoeging aan zwarte keukens. Deze materialen realiseren een subtiel contrast en geven extra warmte aan de ruimte. Ook de combinatie met hout zorgt voor een warme sfeer in de zwarte trendkeuken.

Naast zwart zien we ook veel pasteltinten, zacht roze, mintgroen en crème. Veelal in combinatie met gouden of koperen kranen, wat een spannend effect geeft in uitstraling. Ook open kasten worden steeds meer gekozen, zodat je bijvoorbeeld de kruiden kan zien staan. Daarnaast speelt materiaalgebruik een steeds grotere rol in het maken in de keuze voor een keuken. Duurzame, gerecyclede materialen, tegels die in een ander patroon gelegd worden, steen, of opvallende statements zoals deurtjes van koper.

Door woonbladen bladeren en daar een keuken uit kopiëren, of door een showroom lopen en klasseloos aanwijzen welke keuken je wilt is ook niet meer van deze tijd. Zelf samenstellen, materialen combineren, een smaak samenstellen op Pinterest, we zien het steeds meer in onze SMAAK Studio. De ‘veilige’ keuze verdwijnt steeds meer naar de achtergrond en mensen durven meer uitgesproken te zijn in hun smaak. In onze SMAAK studio hebben we een uitgebreide collectie aan stalen en materialen, waardoor je eindeloos kan combineren. Uiteraard kunnen wij je daarbij adviseren en kunnen we je de nieuwste trends laten zien.

landelijke keuken met grijze onderkant van de lades en kastjes met een witte marmeer werkblad en achterwand  en een luxe gootsteen in metallic

Overzicht